Успіх і скромність

Бойовий хортинг це складне комплексне бойове мистецтво, в основі якого лежить особливий погляд на світ і на відносини між людьми. Жити радісно бути цілісним і гармонійним, розкриваючи власний потенціал, реалізуючи себе в служінні людям і впливаючи на світ. Якщо ці слова знаходять відгук у серці учня, і він вважає, що вони про нього – тоді йому з бойовим хортингом по дорозі! Успіх і скромність сторони однієї медалі. Розуміння людини, що необхідно робити для особистісного зростання дає можливість розставити пріоритети щодо того, що по справжньому важливо для неї в житті і почати будувати таке своє майбутнє, яке не настало б саме по собі. Важливою умовою ефективного проходження шляхом виховної філософії бойового хортингу є наявність потенціалу до саморозвитку та готовність учня клубу бойового хортингу до самостійної побудови свого нового життя за новими традиціями та позитивною енергетикою, так як немає нікого, кому це потрібно так само, як учню. Саме готовність змінюватися є критично важливою умовою. Шлях до успіху й особистісного зростання – це привілей для тих, хто готовий використовувати свій нерозкритий творчий, духовний і життєвий потенціал для досягнення цілей і реалізації подій, що ніколи самі по собі б не відбулися. Все це відбувається за умови, якщо учень до кінця довіряє вчителю і слухає його настанови на життя, а добиваючись високих результатів, веде себе скромно, як подобає надійному вдячному учневі. В атмосфері тепла і довіри впродовж багатьох років тренувального процесу вчитель учням надає можливість проявляти себе, ставити запитання, обговорювати різні складні життєві ситуації та обмінюватися досвідом з іншими учнями. Вчитель може вигнати зі своєї школи улюбленого учня, яким пишався і якого завжди ставив у приклад іншим. Це може бути для нього не простим рішенням, але він піде на це заради всіх інших. А що може спонукати вчителя, щоб він вигнав талановитого спортсмена? Зіркова хвороба чемпіона може стати причиною такого рішення.

Поганий той учень, який забуває про скромність і починає думати, що став не таким як усі, що йому багато чого дозволено і багато чого може прощатися. Втративши скромність і повагу до інших, цей учень може втратити розташування вчителя до себе, за що і буде покараний. На осмислення себе і своєї поведінки, йому може знадобитися декілька хвилин, годин, днів, цілих років, але, тільки змінившись і розкаявшись, він зможе повернутися в зал до Вчителя та попросити вибачення. Ніяка значимість або заслуга не здатні виправдати негідну поведінку по відношенню до інших, якщо ти перестаєш помічати навколо себе людей, а поважати починаєш тільки самого себе.

Успіх і скромність породжують милосердя і співчуття. Успішна людина, яка має скромність не може пройти повз того, хто просить допомоги, зробивши вигляд, що не помітила. Вона обов'язково повинна хоч чимось допомогти. Успішній людині, яка є скромною, на душі стане легше і краще від того, що хоч на трохи полегшила комусь життя. Так сильна особистість поступає завжди, коли на її шляху трапляються бездомні люди, тварини, птахи і просто ті, хто потребує допомоги. У даний момент це потрібно перш за все самій успішній людині, яка вихована в бойовому хортингу. Важко усвідомлювати, що навколо маса людей, яким необхідна наша допомога, наша увага, а ми часом залишаємося байдужими. Багато хто з них самі винні у своєму становищі, самі себе довели до цього, але ж справа навіть не в них, а в самій людині, яка йде шляхом сили і честі. Коли йдеться про самовдосконалення, то милосердя й співчуття є новою сходинкою до нової якості сильної людини. Нічого випадкового в житті немає, треба просто відкрити очі і дивитися. Якщо на твоєму шляху встає хтось, кому потрібна твоя допомога, значить ти повинен це зробити не замислюючись, якщо, звичайно, це буде для тебе посильно, так як ти виконуєш вправи в залі, коли вчитель дає тобі завдання, тут те ж саме, тільки на іншому рівні.

Допомагати собі й іншим це принцип на шляху самовдосконалення. Тільки так можна стати майстром, тільки так можна стати справжньою людиною. Подаруй посмішку, поділися, чим тільки зможеш, тоді і тобі воздасться по життю. Філософія бойового хортингу – це те знання, завдяки якому спортсмени отримують відповіді на всі хвилюючі їх питання, будь то відносини з дітьми або з батьками, з грошима або зі здоров'ям, любов і ревнощі, конфлікти та їх вирішення, успішна кар'єра, відновлення контакту зі своїм тілом, зі своєю інтуїцією, і все інше, що приводить людину до успіху та духовного зростання. Звертаючись до філософії бойового хортингу, учень отримує шляхи вирішення важливих життєвих завдань, і, найголовніше – величезний заряд позитивної енергії, бажання жити, творити, любити та нести це у світ. Якщо людина намагається обманювати, то обдурить вона перш за все самого себе і немає сенсу нам замислюватися над цим. Ми повинні думати про своє вдосконалення та про себе. В кожного з нас своє життя і свій шлях, але всі ми повинні залишатися людьми. Роби і не чекай взаємності, в такій поведінці твоя сила, твоя велич, твій особистісний зріст і твоє вдосконалення. Коли ми говоримо про успіх, то повинні розуміти, що це, насамперед, внутрішній стан людини і лише потім її зовнішній показник, наприклад, як неминучість або як наслідок. Формулу успіху можна визначити як віра, терпіння і старанність. У цих словах міститься все життя і шлях. Ці ж правила сповідують учні бойового хортингу, сенс яких щодня йде їм на озброєння. Учні поступово рухаються до своїх намічених цілей. Це істина, що приходить не від свідомості й розуму, а від практики та боротьби, через піт, складнощі, сльози і кров. У житті просто так нічого не дається та просто так нічого в ній не відбувається, хоча зовні виглядати може й так. Щоб бути успішною людиною, треба щоб сам успіх завжди був у самому тобі. Це стан, який змушує вдосконалюватися і боротися, йти до переможного кінця і не здаватися.

Для досягнення успіху потрібна й удача, але сподіватися завжди тільки на неї не варто, це дар від всесвіту, а цього дару ми інколи не заслуговуємо. Тому потрібно стиснути зуби, повірити в себе свій внутрішній духовний потенціал, трудитися і рухатися тільки вперед. Іншого шляху до успіху немає – тільки важка наполеглива праця. Одних лише знань або фізичних сил для досягнення успіху недостатньо, потрібна сильна віра у справжній шлях, і така, щоб повністю тебе захопила. Потрібно навчитися бачити свій кінцевий результат і свою мету, але при всьому цьому розуміти, що до їх настання, пройде чимало часу і на це піде чимало сил. На шляху до успіху немає місця слабкості, є тільки спокій, упевненість і повна самовіддача. Тільки так людина може досягати результату, вдосконалюватися та бути успішною. На шляху до успіху не можна зупинятися й опускати руки, не можна здаватися. Якщо необхідно почати все з початку, то потрібно робити це не замислюючись і без будь-яких міркувань, також як це було в перший раз, а може бути і краще, продовжуючи цей шлях до переможного кінця. В одних випадках проміжок часу до мети може бути невеликим, а в інших ціле життя. Але лякатися і здаватися не можна, бо це боротьба і наше життя. Знайти виправдання своєї слабкості та безсиллю, щоб зупинитися і впасти найпростіше, а от кинути виклик, наполегливо рухатися та перемогти себе дуже складно, але саме в цьому і є наше життя і наш успіх. 

Успішними можуть бути лише сильні духом люди, а цю силу та впевненість ми знаходимо у самовдосконаленні. Швидкість досягнення успіху не так важлива, хоча кожен з нас хоче мати все швидко, важливий лише кінцевий результат. Неможливо володіти тим, чого немає. Не можна обдурити себе і життя, можна лише налаштуватися на важку боротьбу і довгий шлях. Це і буде тим внутрішнім станом, який приведе до успіху. Є приклади, коли люди зовні схожі на сильних та успішних, ставили перед собою мету, прагнули до неї, але вже на фініші здавалися та програвали. Але є інші, які зовні може бути і виглядали слабкими та неуспішними, але незважаючи ні на що, йшли вперед, долаючи себе і труднощі, і врешті-решт перемагали. Віра у свою справу, терпіння та старанність – оце і є формула успіху. Таким чином, до великої стратегічної мети може привести тільки поступове долання незначних проміжних етапів на шляху до успіху.

 

"Енциклопедія бойового хортингу"
Едуард Єрьоменко
© 201
4 р.


54415143_9gl7mzlw (500x109, 36 Kb)